Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Contact: imd.dabq@gmail.com

Deze opdracht wordt samen met groep studenten van het Immersive Media Design (IMD) project van onze CMD-opleiding. De IMD-groep is een soort Product Owner voor de OOSE-groep.

 

De schatten van Gelderland  - Waar de geschiedenis tot leven komt

Wij zijn Damiën Dekker, Arjan van Ee, Baukje Velds en Quint Wessels, tweedejaars IMD- studenten aan de HAN te Arnhem. Onze klas gaat in de projectfase aan de slag met opdrachten van Erfgoed Gelderland. Van deze opdrachten hebben wij gekozen voor ‘De schatkamers van Gelderland’. In dit document vertellen we jullie meer over Erfgoed Gelderland zelf, over ons concept en over onze ideeën voor als jullie als OOSE ICT studenten je bij ons aansluiten in de projectfase.

Erfgoed Gelderland

Erfgoed Gelderland is een koepelorganisatie voor musea en andere erfgoedorganisaties, met als doel erfgoed op de kaart te zetten. Speerpunten in het beleid zijn: verbinden, borgen, bewaren, beleven en leren. Samen met alle musea en erfgoedbeheerders wilt Erfgoed Gelderland het verhaal van de geschiedenis van Gelderland vertellen. Gelderland heeft namelijk een interessante geschiedenis, en het is belangrijk dat deze geschiedenis op verschillende manieren toegankelijk wordt gemaakt.

De opdracht

Om een beter beeld te krijgen van de opdracht en wat Erfgoed Gelderland hiermee wilt bereiken, hebben wij een afspraak gehad met Charlotte van Dijk, Maud Heldens en Jette Jansen. Erfgoed Gelderland heeft momenteel negen projecten lopen om het verhaal van Gelderland te vertellen. Deze negen projecten zijn verdeeld in drie subdoelen: beschrijven, betrekken en bereiken. De schatkamers van Gelderland valt onder het betrekken.

Erfgoed Gelderland vraagt ons om met behulp van een digitale applicatie de topstukken van diverse musea te promoten en zo mensen te stimuleren om deze musea te bezoeken. Het ontwerp moet breed inzetbaar en toekomstbestendig zijn.

Momenteel zijn er dertig deelnemende musea die elk gemiddeld vijf topstukken hebben aangeleverd. Alle topstukken komen uit verschillende periodes van de geschiedenis. Uit de lijst met alle topstukken hebben wij een selectie gemaakt van topstukken uit de tijd van graafschap en hertogdom. In de projectfase werken we de topstukken uit deze selectie uit.

Doelgroep

Erfgoed Gelderland wilt een zo breed mogelijk publiek aanspreken, waaronder scholen, families en (buitenlandse) toeristen, zodat zij de geschiedenis van Gelderland in de applicatie kunnen beleven. De focus ligt op mensen die geïnteresseerd zijn in historie en cultuur.

...