You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Current »

Voor het bedrijf Human Inference werd de Collaborative Knowledge Verifier (CKV) ontwikkeld. Human Inference ontwikkelt producten waarmee de kwaliteit van gegevens verhoogd kan worden door opschonen (valideren en corrigeren) en ontdubbelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een corpus van (onder andere) voornamen, familienamen, titels en hun herkomst. Met de software van Human Inference kan een retailer als Wehkamp voorkomen dat meerdere gidsen naar hetzelfde adres worden verstuurd.

De CKV applicatie die in DDOA werd ontwikkeld, stelt gebruikers in verschillende landen via het web in staat op te helpen bij het typeren en kwalificeren van gegevens. De typering en kwalificaties worden gereviewd en de eindgebruikers krijgen betaald in verhouding tot de kwaliteit van hun input. Op deze manier helpt een wereldwijde community met het verhogen van de kwaliteit van gegevens, waar voorheen enkele "native speakers" van Human Inference dit werk deden. Dit is een van de technieken die Human Inference inzet om het corpus uit te breiden met kennis voor alle 240 landen ter wereld.

De applicatie is ontwikkeld in Java en JavaScript gebruik makend van verschillende tools en frameworks (die de softwareontwikkeling versnellen en vereenvoudigen) zoals Maven, Spring, jQuery, DWR en Hibernate. Er is volgens een agile manier (Scrum) gewerkt waardoor meerdere zgn. incrementen (versies) opgeleverd werden aan de klant, die tussentijds invloed had op de nieuw op te leveren functionaliteit. Gedurende het project heeft het team meerdere dagen op locatie gewerkt, dichtbij de klant. Tijdens het project zijn alleen de kernfunctionaliteiten uitgewerkt in use cases en zijn de lastige technische details uitgewerkt in UML diagrammen, er was duidelijk sprake van "just-enough documentation".

  • No labels