Bedrijfsbeschrijving
Topicus
Deventer
Martijn Dashorst, Martijn.Dashorst@topicus.nl
Context
Binnen Topicus ontstaat de behoefte om meerdere evenementen te kunnen organiseren. Dit soort evenementen zijn onder andere onze jaarlijkse in-house conferentie "Topiconf", maar ook klantendagen waarbij bijvoorbeeld onderwijzers uitgenodigd worden om deel te nemen aan productpresentaties, cursussen en andere presentaties. Wij zoeken naar een flexibele applicatie die het proces van het organiseren van zo'n evenement ondersteunt. Omdat we mogelijk ook deze applicatie verder in de markt willen zetten dient het een multi-tenant applicatie te zijn waarbij meerdere evenementen door verschillende bedrijven georganiseerd kunnen worden. Er zijn twee type applicaties die op deze database moeten werken: een planningsapplicatie voor de organisatoren van conferenties en een applicatie voor de conferentiebezoekers voor tijdens de conferentie.
Opdracht
De planningsapplicatie moet het proces van Call for Participation (wanneer sprekers voorstellen voor presentaties indienen), via presentatieselectie naar de conferentie zelf ondersteunen. Er moet een content management systeem inzitten om in de applicatie de sprekers te kunnen voorzien van gegevens en het moet mogelijk zijn om emails naar de sprekers te versturen. Het systeem moet inzicht geven in de financiële situatie (welke bezoekers hebben betaald, wanneer, met welke vroegboekkorting).
Organisatoren kunnen een conferentie indelen in 'tracks' waaronder presentaties worden gegroepeerd gebaseerd op inhoud. Ze kunnen ook extra flexibele velden aangeven die sprekers moeten aangeven in hun voorstel. Voorbeelden zijn "technisch niveau", "breng je eigen laptop", etc. Een conferentie kan een aantal dagen duren. Elke conferentiedag kan een verschillend programma hebben. Een conferentie kan verspreid zijn over verschillende locaties. Elke lokatie kan weer verschillende zalen hebben met diverse capaciteit aan bezoekers.
Sprekers moeten presentatievoorstellen kunnen indienen en een sprekersbiografie invoeren. Sprekers kunnen meerdere voorstellen indienen, en een voorstel kan meerdere sprekers hebben. Sprekers moeten kunnen aangeven of ze gebruik willen maken van aangeboden extra faciliteiten (bijv. cursus, hotel). Sprekers kunnen bij hun presentatie zelf aangeven onder welk track het valt, maar niet de aangeboden tracks wijzigen.
Organisatoren kunnen presentaties aan een tijdslot toekennen (een tijdslot is een conferentie breed interval, vergelijkbaar met college uren), en ook aan een lokatie en zaal. De zalen worden vaak later toegekend wanneer duidelijk is hoe populair een presentatie is relatief ten opzichte van andere presentaties. Hierdoor kan op basis van de capaciteit van de zalen een goede verdeling gemaakt worden. Een tijdslot kan ook toebedeeld zijn aan een evenement, zoals een prijsuitreiking of diner.
Er moet een registratiesysteem zijn waar bezoekers voor de conferentie zich kunnen aanmelden en eventueel betalen (het betalen zelf is niet onderdeel van het systeem, maar het administratiegedeelte wel–wie wat wanneer betaald heeft). De bezoekers moeten het programma (presentaties, sprekers) kunnen inzien voordat ze zich aanmelden, en het CMS moet ook aanpasbare teksten ondersteunen voor wat de bezoekers te zien krijgen.
Bezoekers moeten een eigen programma kunnen samenstellen (favorieten aanvinken) en dit dient ook in de UI getoond te worden. Een bezoeker kan de omschrijving van de presentatie zoals aangeleverd door de spreker inzien en ook de biografie van de spreker.
Als een bezoeker in een presentatie zit moet deze direct feedback over de presentatie kunnen geven door een klein aantal korte stellingen zoals "de omschrijving kwam overeen met de presentatie" te beoordelen met "niet mee eens" tot "helemaal mee eens" (gebaseerd op een schaal van 5 sterren).
De applicatie voor bezoekers moet het ook mogelijk maken om met smartphones fotos van de sprekers te uploaden naar de backend en deze kunnen dan weer op bijvoorbeeld facebook of twitter getoond worden.
Keywords
- Java
- MongoDb
- JSON