...
De homepagina die ik gemaakt met behulp van Bootstrap ziet er als volgt uit:
figuur 1: resultaat Bootstrap
Het was fijn om te gebruiken en gemakkelijk te installeren. Het heeft misschien een klein voordeel gehad aangezien ik al eerder gebruik heb gemaakt van Bootstrap. Ik hoefde niet veel op te zoeken, maar op momenten wanneer ik hulp nodig had was er niet veel tijd voor nodig en ik had mijn perfecte oplossing al gevonden.
...
De homepagina die ik met behulp van Bulma heb gemaakt ziet er zo uit:
figuur 2: resultaat Bulma
Bulma is naast het installeren voor mijn gevoel het makkelijkste framework om te gebruiken. De namen van de klassen spreken voor zich en ik had daarom ook totaal geen moeite om dit framework voor het eerst te gebruiken.
...
De homepagina die gemaakt is met behulp van het Skeleton framework ziet er als volgt uit:
figuur 3: resultaat Skeleton
Skeleton is een makkelijk te installeren framework, maar daar blijft het ook bij. Naast dat het je makkelijk gemaakt wordt met het horizontaal uitlijnen van content heeft Skeleton heel weinig andere functionaliteiten.
...
De homepagina waar gebruikt is gemaakt van Materialize ziet er als volgt uit:
figuur 4: resultaat Materialize
Materialize is een heel makkelijk te installeren framework en ook het gebruik ervan is niet lastig. Ik had niet veel obstakels naast het veranderen van kleuren en het goed zetten in horizontale richting. Dit duurde even om onder de knie te krijgen maar op site staan voldoende mogelijkheden om dat op te lossen.
...
Van de vier gemaakte prototype zijn er, na het maken van de prototype's, twee prototype's die echt tot aanmerking komen om te gebruiken in ons project. De genoemde twee zijn: , namelijk Bootstrap en Bulma. Het scheelde daarom ook heel weinig in de beoordeling die ik heb gegeven voor beide frameworks. Beide hebben ze wel voorzo hun voor- en nadelen. Zo is Bulma heel fijn en makkelijk te gebruiken, maar daar ligt Bootstrap niet heel ver van af en heeft in . Daarnaast heeft Bootstrap, in tegenstelling tot Bulma ongelofelijk veel te vinden op het internet. Daarnaast Ook hebben wij als groep, zoals eerder vermeld, al allemaal gewerkt met Bootstrap. Dit overschaduwt daarom weer het grote voordeel van Bulma, namelijk dat het heel makkeijk te gebruiken is mocht je nog geen tot weinig ervaring hebben met wanneer er nog amper ervaring is met het gebruik van een CSS-framework.
Doordat Bootstrap beter heeft gescoord op de criteria en het voordeel van Bulma overschaduwt, is Bootstrap de juiste keus voor het gebruik van CSS op onze op te leveren web applicatie.
Literatuurlijst
Otto, M. J. T. (z.d.). Bootstrap. https://getbootstrap.com/
Bulma: Free, open source, and modern CSS framework based on Flexbox. Bulma: Free, open source, and modern CSS framework based on Flexbox. (z.d.). https://bulma.io/
Documentation - Materialize. (z.d.). https://materializecss.com/
Skeleton: Responsive CSS Boilerplate. (z.d.). http://getskeleton.com/
Lawrence, M. (2021, 9 december). What is a CSS Framework? - HTML All The Things. Medium. https://medium.com/html-all-the-things/what-is-a-css-framework-f758ef0b1a11
Otto, M. J. T. (z.d.). Bootstrap. https://getbootstrap.com/
Skeleton: Responsive CSS Boilerplate. (z.d.). http://getskeleton.com/