...
Voor het plan van aanpak heb ik vooral gewerkt aan hoofdstuk 5, 7 en 8. Hoofdstuk 8 gaat over de organisatie en communicatie in ons project. Hierin heb ik een aantal afspraken opgesteld en duidelijk gemaakt wanneer de gesprek overleggen plaatsvinden.
In hoofdstuk 7 ontwikkelmethode, heb ik uitleg gegeven over de betekenis van de rollen en heb ik een deel van de scrum ceremonies uitgelegd. Hoofdstuk 5 was kort en heb ik aangepast na een review, waardoor het bijna zelf gemaakt was.
Zelf vind ik deze producten informatief en duidelijk. Het verteld de informatie meteen, zonder een lange draad erbij.
Het gehele plan van aanpak ziet er goed uit, omdat het ons een overzicht laat zien van hoe wij dit project moeten aanpakken en dat is precies waar het plan van aanpak voor is.
Deelproduct SRS
Het SRS was voor het tussentijdse inleverpunt niet goed. Dit komt aangezien er nog bijna niks aan gedaan was, behalve de introductie. Deze introductie vond ik zelf wel goed gemaakt, maar het product als geheel was niet goed. Dit was ook te blijken uit de tussentijdse beoordeling. Nadat dit beoordeeld was en verbeterd, vind ik het product er wel goed uitzien. De feedback van de docenten is verwerkt en we hebben het een lopend verhaal gemaakt voor onze opdrachtgever, zodat hij kan begrijpen hoe zijn visie eruit ziet als dit geprogrammeerd gaat worden. In de laatste sprint hebben we het SRS nog laten zien aan onze product begeleider. Hij had gezegd dat het er goed uitzag en dat het overeenkomt met zijn visie, waardoor dit deel van het project dus geslaagd is.
...
Ik heb de code voor de login functie gemaakt. De code wordt voor meer dan 80% gecoverd en bevat geen code smells (Sonarqube, 2022).
In de eerste 2 sprints heb ik deze code gemaakt zonder eerst diagrammen te maken en het SRS bij te werken, waardoor de code vaak opnieuw moest. In sprint 3 was de code klaar, maar alleen nog niet de testen die hierbij hoorde.
Uiteindelijk heb ik in sprint 4 de code afgemaakt met hierbij de test. Als ik eerder de sequence diagram van login had gemaakt, dan had dit veel tijd gescheeld. Het stuk code kwam uiteindelijk wel overeen met het SRS en SDD en was goedgekeurd door onze opdrachtgever. De login functie bevat nog wel veel logica in de service. Deze logica was wel nodig, maar hoorde niet thuis in de service, maar nog in een aparte klasse. Dit zorgde ervoor dat de code er een beetje slordig uitziet.
Deze code duurde lang om te maken, maar voldeed uiteindelijk aan de eisen van het plan van aanpak.
Wel vind ik het fijn dat deze code return waardes heeft voor de methodes. Dit zorgt voor makkelijker testen en geeft wat duidelijkheid aan wat de methode precies doet. In de rest van ons programma wordt na mijn idee nog te veel void methodes gebruikt.
Deze code duurde lang om te maken, maar voldeed uiteindelijk aan de eisen van het plan van aanpak.
Mijn oordeel Mijn oordeel is daarom dat dit product voldoet aan de eisen van het PvA, beter gemaakt kan worden in verband met de loginservice.
...
Voor het onderzoeksverslag ga ik kijken naar het data transfer onderzoek. Dit verslag is gemaakt om te weten te komen hoe we live data op de website kunnen zetten. Het onderzoek mist nog een discussie om de validiteit van het onderzoek aan te tonen (Scharwächter, 2022). In de tekst zit nog een niet verwerkte opmerking in van Wijnand. In de conclusie wordt de hoofdvraag beantwoord met behulp van de deelvragen. Elke deelvraag is gerelateerd aan de hoofdvraag en helpt bij het beantwoorden van deze vraag. De tekst maakt nog niet duidelijk uit welke bronnen de informatie gehaald wordt. Zo staat er in de tekst een stukje over NASCAR, waarbij het niet duidelijk is waar deze informatie vandaan kwam. Dit verslag koste naar mijn gevoel ook te veel tijd. Ik heb dit verslag gereviewed en er moest in de eerste paar versies nog veel verbeterd worden. Toen mijn opmerkingen verbeterd waren, had de tweede reviewer een aantal fouten gevonden, waardoor dit proces lang duurde. Het eindoordeel van het verslag is dus dat ik kan zien dat er over het onderwerp is nagedacht, alleen de structuur kan beter.
Deelproduct SDD
...
Er is veel tijd in het SDD gestopt. Dit kwam omdat onze code vaak uitgebreid of veranderd werd. We zijn laat begonnen met het SDD en begonnen te vaak met eerst coderen en dan het SDD aanpassen. Dit betekende vaak dat de code anders geschreven moest worden, omdat het verkeerd was. Het SDD voldoet wel aan de eisen opgesteld in het PvA en de huidige versie komt overeen met het SRS. Zo worden er bij de sequence diagrams de actors veranderd, gebasseerd op de rechten die de actoren hebben. Zo heeft login user en place graph een crewmember, omdat het plaatsen van een grafiek alleen maar mag gebeuren door een crewmember en niet een viewer. Dit is ook zo uitgelegd in het SRS. Het SDD is Engels, wat een eis is van ons plan van aanpak. Na mijn idee kan de uitleg voor de definities van acroniemen en afkortingen wat uitgebreider, aangezien er een aantal benamingen zijn die nog ingewikkeld kunnen zijn. Zo is bij de afbeelding voor Architectural Overview een CDN en DNS aanwezig. Deze afkortingen worden in de tekst daaronder uitgelegd, maar hadden dus ook bij 1.3 uitleg voor definities, acroniemen en afkortingen kunnen horen. Wel vind ik het fijn dat duplicerende gedeeltes in het class diagram zijn opgesplitst, zodat het class diagram zelf overzichtelijk blijft. Nadat we het SDD hebben laten zien aan Regterschot was de enige feedback die wij ontvangen hadden was dat de spelling beter kon. Dit hadden we daarna verbeterd en voldeed dus aan de wensen van Regterschot.
Kijkend naar de opgestelde criteria kan ik zeggen dat dit product wel naar wensen voldoet.
Deelproduct Unittests
In ons project hebben wij 55 unittests gecreëerd die samen meer dan 80% van de code coveren.
Deelproduct Een stuk code 2
...