...
In het document zal er worden ingegaan op in ieder geval de volgende hoofdstukken. Allereerst de deelproducten. In het tussentijdse verslag zal er in worden gegaan op in ieder geval het Plan van Aanpak, het SRS en over in ieder geval één stuk code. In het hoofdstuk projectmethode wordt er ingegaan op de methode Scrum. Hierin zal ik aangeven wat goed en minder goed werkt. In het hoofdstuk rollen zal ik ingaan op welke rollen ik heb vervuld tijdens het project. In het hoofdstuk competenties ga ik tenminste in op 2 genomen beslissingen. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een design decision of implementatie. In het hoofdstuk leerdoelen zal ik verder ingaan op mijn leerdoelen die hierboven kort benoemd zijn. In de conclusie zal ik reflecteren op alle hoofdstukken en het hele project. Dit gaat over het groepswerk maar ook over bijvoorbeeld mijn leerdoelen. Als laatst zal ik een factsheet toevoegen voor alle competenties. Per compententie zal ik facts en toelichtingen toevoegen die deze competentie aantonen.
Tijdens het project ben nog geen grote uitdagingen tegen gekomen. Het eerste onderdeel waar ik mogelijk problemen zou verwachten was Angular. Angular is het front-end framework wat wij gebruiken voor de website. Angular was ons nog niet bekend. Martin is hier mee begonnen en de rest van het team heeft tijd gestoken in de tutorial op de website van Angular zelf (https://angular.io/start). Naast dat deze tutorial en de extra Tour of Heroes tutorial (https://angular.io/tutorial) enorm veel duidelijke informatie geven is er ook veel over te vinden op verschillende websites. Dit alles maakt dat Angular niet moeilijk te leren was. Wat wel een obstakel kan worden is dat wij dit keer niet een database hebben met alle data. De meeste data die wij zullen gaan krijgen gaat over een broker komen die in C++ is gemaakt. Deze taal is ons niet bekend en wordt ook niet door ons gemaakt. Het is afwachten hoe we met deze broker kunnen communiceren en of de data dan ook goed en snel genoeg binnen komt. Dit is nog iets waar we problemen tegen zullen kunnen komen. Ook heb ik door omstandigheden niet de hele opdracht kunnen maken van DEA. De kennis die ieder zou moeten hebben heb ik grotendeels wel. Ook denk ik dat als het zo mocht zijn dat ik vast loop er genoeg teamleden zijn die mij wel zouden kunnen en willen helpen. Verder zijn er tijdens dit blok niet veel andere obstakels die ik nu kan voorzien. Ik verwacht dat er verder weinig problemen kunnen zijn.
Deelproducten
Plan van Aanpak
Tijdens het eerste deel van het project is het Plan van Aanpak (PvA) een van de belangrijkste onderdelen om goed en duidelijk te maken. In het PvA zet je een aantal basis dingen op. Dit geeft het team duidelijkheid over wat er moet gebeuren maar ook wat er niet moet gebeuren. Dit geeft ook een terugkoppeling aan de opdrachtgever, Is dit wat de opdrachtgever wil, of hebben we het niet goed begrepen? Snappen we überhaupt voor wie we het maken? Naast deze vragen maak je ook een aantal afspraken voor in je team. Willen we dat we de hele periode 1 scrummaster hebben, of elke week een andere? Willen we altijd dezelfde tijd op school zijn of bepaalt de scrummaster dat? Welke afspraken hebben we en wanneer is iets "klaar". Dat zijn allemaal vragen die je in het PvA tegen gaat komen.
In eerste instantie denk ik dat wij een goed PvA hebben neergezet. Voor mij was alles duidelijk en konden we ook daadwerkelijk wat met het PvA. In het PvA staat voor ons maar ook voor anderen duidelijk wat wij gaan doen en op welke manier. Ook staat er duidelijk aangegeven welke dingen wij bijvoorbeeld nodig hebben, zoals een lokaal waar we in ieder geval met het hele team kunnen zitten. Wij hadden als team grotendeels duidelijk wat er allemaal in stond en toch waren er een aantal kleine aanpassingen. Dit waren vooral kleine onduidelijkheden waar wij overheen hebben gelezen. Het uiteindelijke PvA (29/11/2022) is een goed product. Alles wat een PvA moet hebben staat er in en ook zijn alle aanpassingen die gedaan moesten worden verwerkt.
SRS
Code
Projectmethode
Rollen
Competenties
...