Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Het bedrijf Regterschot Racing wil een website applicatie hebben, waarop de data van de sensoren in de auto, te zien is. Regterschot Racing verwacht in ieder geval van één sensor, de GPS, twintig keer per seconde data te krijgen. Het is voor Regterschot Racing belangrijk dat deze data goed overkomt vanaf de auto naar de website applicatie en dat dit zo snel mogelijk, het liefst in real-time, overkomt. Het is voor ons van belang om dit onderzoek uit te voeren, om zo te weten te komen welke techniek het beste aansluit bij de wensen van Regterschot Racing. Iets waar we ook rekening mee moeten houden is dat de Raspberry Pi de data in ieder geval op slaat in een MySQL database. Dit proces loopt via een message broker. Een message broker is een soort van tussenpersoon bij twee of meer applicaties. Het is mogelijk of van applicatie A een bericht te sturen naar applicatie B. Ook kunnen applicatie A en C berichten sturen naar alleen applicatie B, of juist alleen applicatie A naar B en D. Eén van de voordelen die een message broker heeft is dat berichten altijd aankomen. Een bericht wordt verstuurd en pas als er een response komt wordt het bericht uit de queue (wachtrij) van de broker verwijderd. Als de broker geen response krijgt wordt het bericht nogmaals verstuurd totdat dit succesvol is. Het hebben van een queue is handig voor het hebben van een first in first out ordering, maar ook het bewaren van berichten voor als een server niet bereikbaar is. 

Na het onderzoek zal er in ieder geval een prototype van de broker, en de gevonden oplossing voor het overbrengen van de data. Dit prototype zal een basis zijn voor de rest van de applicatie. Het prototype van de broker is eigenlijk alleen bedoelt om een klein beetje bekender te geraken met de techniek van een broker. De ESE studenten zullen namelijk de broker zelf opzetten, waar wij alleen de data vanuit deze broker nodig gaan hebben.


Hoofd- en deelvragen

Onze hoofdvraag is: 'Welke techniek kunnen wij gebruiken om real-time data weer te geven op een website?' Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben we ook een aantal deelvragen opgezet. Onze eerste twee deelvragen gaan over de technieken die bekend zijn, of veel gebruikt worden, voor het weergeven van data in real-time op een website. Deze deelvraag is opgesplitst in welke technieken er zijn die gebruik maken van een MySQL database en technieken die geen gebruik maken van deze database. Bij de tweede deelvraag zal er gekeken worden naar technieken die geen gebruik maken van een database. Bij deelvraag 3 zal er gekeken worden naar welke technieken voor het streamen van data naar de pit er in autoraces worden toegepast. Een voorbeeld hiervan kan zijn: 'Welke techniek wordt er gebruikt bij F1 races om de data van de baan naar de pit te sturen?' In de vierde deelvraag zullen we ingaan op de voor- en nadelen van de bovengenoemde technieken. In het kort hebben we de volgende deelvragen:

...