...
Server-sent events en websockets lijken veel op elkaar, ook is er in dit geval één kopje voor de twee samen. Een aantal verschillen tussen de twee, is dat SSE over HTTP gebruikt kan worden, terwijl websockets hun eigen protocol hebben. Een groot verschil tussen deze data transfer technieken, is wie requests en responses kan sturen. Bij SSE wordt er één keer een request gestuurd naar de server. Deze request is een aanvraag om te verbinden. Daarna kan alleen de server berichten terug sturen. De client kan geen berichten naar de server sturen. Dit is ook waar SSE voor gemaakt is. Websockets die wel berichten kunnen sturen naar de server als er eenmaal een connectie is geopend zijn overbodig. Daarnaast zijn er andere voor- en nadelen te benoemen, zoals dat SSE maar een maximum aantal van open connecties mag hebben. Een makkelijke oplossing voor dit probleem is het gebruik van meerdere host names. In plaats van www.example.com kan je ook www1.example.com en www2.example.com gebruiken.
Conclusie
'Welke techniek kunnen wij gebruiken om real-time data weer te geven op een website?' Is onze hoofdvraag. Tijdens dit onderzoek hebben we verschillende deelvragen beantwoord om op deze vraag een antwoord weten te bedenken. Hieronder een samenvatting van onze bevindingen en de uiteindelijke techniek die we willen gaan gebruiken.
Als we los kijken naar alle systemen, dan zijn er twee die uitspringen. Dit zijn de server-side events en websockets. Deze twee bijna identieke technieken zijn de technieken die ons het beste lijken. Een websocket en een server-side event service zijn de twee keuzes die het meest real time data weergeven, zonder dat deze technieken extra middelen gebruiken
...