...
Kwaliteitsoordeel Deelproducten
Plan van Aanpak
In het Plan van Aanpak staan eigenlijk alle afspraken tussen opdrachtgever en projectgroep. Hierin zijn de doelstelling, op te leveren resultaten en de kwaliteitseisen in verwerkt. Ook staat erin tot wanneer het project duurt, wie het project uit zal voeren en wat hierin de randvoorwaarden zijn. Het Plan van Aanpak is al een keer nagekeken door zowel de PS docent als de projectbegeleider en aan de hand van de feedback die zij hebben geleverd is het toen aangepast. Hierbij waren er een aantal punten in hoofdstuk 6 bij de kwaliteitseisen die nog niet goed waren. De eisen waren te vaag opgesteld waardoor het als verschillende dingen opgevat konden worden. Dit hebben wij naar aanleiding van die feedback aangepast en opgestuurd naar JDI om zo een akkoord te vormen over wat het uiteindelijke resultaat zal worden. JDI heeft ons hierna laten weten dat ook zij tevreden waren met het Plan van Aanpak, dus daarom is naar mijn mening de kwaliteit van het Plan van Aanpak van voldoende niveau.
System Requirements Specification (SRS)
In het SRS staat beschreven wat de eisen zijn aan de te bouwen applicatie, hierin staat dus ook de omvang van het project. Alle user classes worden hierin uitgelegd en er wordt verwoord wat er allemaal geimplementeerd gaat worden. Om de samenhang tussen een aantal termen en actoren in het systeem duidelijk te maken is er een domein model opgesteld met daaronder een glossary die uitlegd wat de verschillende domeinen betekenen. Zo is het duidelijk wat er wordt bedoeld met de naamgeving. Ook worden zoals beschreven in het Plan van Aanpak, de use cases volledig uitgewerkt en in een usecase model gezet. Verder worden de functionele en niet functionele eisen goed verdeeld via de FURPS+ methode. Als laatste staan er de user interface sketches in die van tevoren zijn opgesteld om zo een mooi en duidelijk beeld te schetsen van hoe het uiteindelijke resultaat er uit komt te zien. Als ik kijk naar al deze aspecten van het document ben ik van mening dat we ons goed hebben gehouden aan de opgestelde eisen uit het Plan van Aanpak. Ook aan de hand van de feedback van onze projectbegeleider hebben we nog wat hoofdstukken aangepast waardoor de kwaliteit naar een voldoende niveau is getild.
 Onderzoeksverslag
Het onderzoeks verslag over de database is naar mijn mening uiteindelijk een goed onderzoek geworden door de structurering van de hoofd- en deelvragen. Dit is pas later aangepast omdat er iets te laks mee om is gegaan in het begin van het project. We kwamen al snel tot de conclusie dat MySQL de beste optie zou worden voor ons project en daardoor is het onderzoek niet volledig afgemaakt. Later in het project is dit wel verbeterd om er zo alsnog een kwalitatief onderzoek van te maken. Bij deze verbetering is de feedback van onze projectbegeleider meegenomen, en zijn er bijpassende deelvragen opgesteld. Ook is hieruit een duidelijke conclusie getrokken waarmee de hoofdvraag wordt beantwoord.
...