Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Hieronder een tabel met per kwaliteitseis een beoordeling en toelichting:

Kwaliteitseis

Beroordeling

(goed, neutraal,

matig, zwak)

Toelichting
Er is de mogelijkheid om in te loggenGoedEr is een gebruikers systeem waardoor gebruikers moeten inloggen op het portaal om het te kunnen gebruiken.
Er is de mogelijkheid om gebruikers te beherenGoedVoor beheerders is er de mogelijkheid om gebruikers en alle toepasselijke gegevens aan te passen, te verwijderen of aan te maken.
Er is de mogelijkheid om een werkplek te reserveren en ook weer uit te schrijvenGoedGebruikers van het portaal kunnen in het werkplek overzicht een werkplek aankliken om hier op ingeschreven te worden als hier plek voor is. Als een werknemer toch niet op de werkplek wilt werken kunnen zij of een andere plek aan klikken of de thuis plek kiezen om zo uitgeschreven te worden.
Er is de mogelijkheid om werkplekken te beherenGoedVoor beheerders is er de mogelijkheid om werkplekken en alle toepasselijke gegevens aan te passen, te verwijderen of aan te maken.
Er is de mogelijkheid om locaties te beherenGoedVoor beheerders is er de mogelijkheid om locatiesen alle toepasselijke gegevens aan te passen, te verwijderen of aan te maken.
Er is de mogelijkheid om reiskosten te declarerenGoedGebruikers van het portaal kunnen op de declaratie pagina een overzicht zien van hun huidige declaraties en hier ook een nieuwe declaratie aanmaken op basis van of ze thuis hebben gewerkt, op locatie of naar een klant zijn geweest. Hierbij wordt bij woon-werk automatisch de afstand berekend tussen de thuislocatie en het kantoor, ook heeft de gebruiker de mogelijkheid om zelf 2 locaties in te vullen, deze worden dan via een google API opgehaald om ervoor te zorgen dat het legitieme locaties zijn.
Reiskosten worden elke dag automatisch gedeclareerdGoedVoor alle gebruikers in het systeem wordt er elke dag automatisch een declaratie aangemaakt, als zij dit zelf niet al hadden gedaan, deze wordt vervolgens aangemaakt op basis van de invulling van het werkplek schema. Dus als ze niks hadden ingevuld en op thuis stonden werd dit automatisch in de declaratie verwerkt en zo ook voor als ze stonden ingeschreven op een werkplek.
Er is de mogelijkheid om declaraties te beherenGoedVoor beheerders is er de mogelijkheid om declaraties en alle toepasselijke gegevens aan te passen, te verwijderen of aan te maken.
Er is de mogelijkheid verlof aan te vragenGoedGebruikers van het portaal kunnen op de verlof pagina een overzicht zien van van hun huidige verlof aanvragen en hier ook een nieuwe aanvraag doen. Hierbij wordt er automatisch uitgerekend hoeveel verlofuren ze dit zou kosten.
Er is de mogelijkheid verlof aanvragen goed/af te keurenNeutraalGebruikers met de rol Product owner of Lead link kunnen in het portaal verlof aanvragen goed keuren op dezelfde manier en volgoorde die JDI ook gebruikt op moment. Bij een aanvraag moet deze eerst goedgekeurd worden door een PO en vervolgens door een LL en dan is deze geaccepteerd, als een PO of LL een aanvraag doet hoeft alleen een LL dit goed te keuren. Op moment is er alleen een bekende bug waardoor het menu waarin ze deze aanvragen kunnen zien en goedkeuren verborgen is voor alle niet beheerders en dus ook PO's en LL's, de functionaliteit is er echter wel.
Het product bevat geen bugsNeutraalDe enige bug die op moment bekend is, is het verborgen menu voor niet beheerders waardoor verlof aanvragen niet goedgekeurd kunnen worden tenzij de PO's en LL's ook beheerders zijn.

Tabel 7: kwaliteitsoordeel eindproduct

...

De projectmethode die wij hanteerde was SCRUMScrum, SCRUM Scrum is een agile softwareontwikkelmethode, dat wil zeggen dat er in sprints gewerkt zal worden. Bij SCRUM Scrum wordt er ook incrementeel gewerkt, dit betekend dat elke sprint een onderdeel volledig wordt uitgewerkt met documentatie, tests en functionaliteit. Hierdoor krijg je bij elke sprint een opleverbaar product dat elke sprint groeit

...

. Per sprint zijn er een paar use cases gepakt en uitgewerkt, zo heeft de opdrachtgever ook een duidelijk beeld van wat ze die sprint kunnen verwachten. Ook maakte we gebruik van bepaalde Scrum ceremonies zoals; de daily standup, deze deden we elke dag om 9:30, soms is er ook gekozen in de middag nog een kleine standup te doen. Ook hebben we gebruik gemaakt van sprint planningen om de volgende sprint in te delen op basis van de tijden die uit onze planningspoker kwam. Verder hebben we ook een sprint retrospective gehouden na elke sprint om terug te kijken naar wat goed ging, wat beter kon en waar we mee moesten stoppen. Tot slot hebben we ook nog gebruik gemaakt van sprint reviews waarbij we de opdrachtgever lieten zien wat we die sprint af hebben gekregen, wat niet af was en wat we de volgende sprint wouden gaan doen.

Ik vind dat dit project goed gebruik hebben gemaakt van wat Scrum ons aanbood, de daily standups waren handig om iedereen op een lijn te krijgen over wat iedereen aan het doen was. De sprint planningen zorgde ervoor dat de sprints goed ingepland konden worden, het kwam natuurlijk wel voor dat we soms net iets te veel taken hadden opgenomen maar het is ook lastig schatten. De sprint retrospectives hielpen erg om te leren van wat goed ging en wat niet zodat we dit de volgende sprint konden aanpassen en hierdoor beter konden werken. Tot slot de sprint reviews waren goed om aan de opdrachtgever aan te tonen wat er gedaan was en wat het plan was voor de volgende sprint. Doordat het incrementeel was hadden we ook elke sprint iets om te laten zien aan de opdrachtgever wat voor hun ook een stuk fijner is dan hoe het werkte bij de RUP methode van ISE-P.

5. Rol

Tijdens het project had ik samen met Connor de rol kwaliteitsmanager dit is uiteindelijk erg goed uitgekomen aangezien ik vooral aan de backend en database werkte en Connor aan de frontend, zo had elk sub systeem zijn eigen kwaliteitsmanager. Tijdens het project heb ik mij buiten mijn eigen bijdrage aan het programeren en documenteren ook bezig gehouden met het zorgen dat alles van goede kwaliteit was. Ik heb veel documenten doorgelopen om deze te controleren en heb ook aardig wat pull requests gereviewed, ik kan natuurlijk niet alles nakijken dus als iemand anders dit deed zouden zij zich houden aan de kwaliteitseisen en definition of done die ik heb geschreven en zijn opgenomen in het PvA.

6. Competenties

7. Leerdoelen

...